Daca platforma WordPress pe care ruleaza blog-ul sau site-ul tau genereaza o eroare de genul Error Establishing Database Connection intr-o pagina alba, inseamna ca baza de date aferenta instalarii nu poate fi accesata. Evident site-ul tau nu o sa mai functioneze daca baza de date nu poate fi accesata, dar sunt sigur ca deja ai observat acest lucru.
In cele mai multe cazuri acest gen de eroare apare atunci cand credetialele bazei de date nu sunt corecte, ai migrat site-ul de pe un server pe altul sau exista tabele corupte in baza respectiva.
In acest articol o sa te invat ce trebuie sa verifici ca sa faci sa dispara mesajul Error Establishing Database Connection.
Pasul 1. Verifica setarile din wp-config.php si asigura-te ca numele bazei de date corespunde cu cea creata in cPanel, la fel si utilizatorul bazei de date.
Pasul 2. Asigura-te ca parola aferenta bazei de date corespunde cu cea din wp-config.php. Acest lucru il poti verifica / exclude foarte simplu actualizand parola aferenta utilizatorului bazei de date, accesand cPanel -> Databases, iar in partea de jos poti actualiza parola.
Exemplu de fisier wp-config.php
// ** MySQL settings - You can get this info from your web host ** // /** The name of the database for WordPress */ define('DB_NAME', 'database_name_here'); /** MySQL database username */ define('DB_USER', 'username_here'); /** MySQL database password */ define('DB_PASSWORD', 'password_here'); /** MySQL hostname */ define('DB_HOST', 'localhost');
Pasul 3. Daca datele de la punctele 1 si 2 sunt corecte insa eroare persista, conecteaza-te in PhpMyAdmin, selecteaza toate tabelele bazei de date aferente site-ului tau si ruleaza un repair. Este posibil ca o tabela din baza de date sa fie corupta si sa afiseze acel mesaj de eroare.
Pasul 4. Asigura-te ca ai setate permsisiunile corecte pe fisierul wp-config.php. In mod normala ceste permisiuni trebuie sa fie 0644. Daca nu sunt cele corecte le poti modifica chiar din cPalen -> File Manager, sau poti ruga providerul de hosting sa efectueze un reset general pe toate fisierele si folderele din site.
Pasul 5. Daca ai parcurs toti pasii de mai sus insa eroarea inca persista, iti recomand sa contactezi providerul de hosting deoarece poate sa fie o problema generala cu serverul MySQL (sa fie nefunctional).